Események betöltése

« All Események

  • Ez az event elmúlt.

Vízivárosi csillagok „Lakhatnék hozzád ajtónyira közel”

Dátum:
december 9.
Időpont:
18:00

Regisztráció lezárva.

Fotó: Barbara Gabriella, Népszava

A Vízivároshoz kötődő jeles személyiségek előtt tisztelgő sorozat vendége KÉPES GÁBOR költő, író, muzeológus, a decemberben 10 éves Víziváros Facebook-oldal alapítója. Született budai, élt Óbudán, a Rózsadombon, Pasaréten és Lágymányoson, de a Vízivárost csak 17 évesen ismerte meg. Addig utazgatott a „Batyira” a csörgő-zörgő 19-es UV-villamoson, hogy végül itt ragadt: 12 éve lakótársunk.

A városrészhez való kötődését elmesélő, Vízivárosban játszódó szerelmes verseiből, a „Réka-versekből” olvas fel, három eddig megjelent verseskötetéből és a még kiadatlan műveiből válogatva. Az esten sci-fi tárcanovelláiból is ízelítőt ad – és a Víziváros egyre népszerűbb Facebook oldalának kapcsán is mesél érdekességeket, arra csábítva, hogy építsük együtt a Víziváros közösségét. Képes Gábor vendége az esten az ECLECTICA TRIO, akik a vízivárosi költő műveihez magyar és angol nyelvű versek és népköltések megzenésítését, emellett hangszeres szerzeményeik és külföldi zenei ikonok (pl. Leonard Cohen, Joni Mitchell, The Doors, U2) dalainak átiratait, feldolgozásait társítják.
Mindez egy progresszívebb, egyszerre folkos, rockos és időnként jazzes stíluselemekből táplálkozó hangzásvilág köntösében jelenik meg, amely kezdetektől fogva (2000) az együttes jellemzője. A formációnak eddig négy lemeze született, a legutóbbi KORSZAKOK címmel a Gryllus Kiadó gondozásában.

ECLECTICA QUARTETT:
Szathmáry Melinda – ének, gitár, zenék
Szabó Dániel – klarinét, ír furulya, mandolin

Berki József – basszusgitár
Mády Kálmán – különleges ütőhangszerek, billentyűk, melodika

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a jokaiannaszalon@budavar.hu e-mail címen lehet a program megjelölésével.